CampZone | FAQ
15404
page-template-default,page,page-id-15404,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

Heb je nog vragen?

Heb je een vraag over CampZone of andere vragen waar we je mee kunnen helpen? Kijk dan in het overzicht hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Vertrouwen na Covid-19

Daar gaan we voor! Corona zal in ieder geval geen beperking meer zijn gelukkig. Achter de schermen zijn wij al maanden bezig om weer een CampZone te organiseren zoals we dat al 19 keer eerder hebben gedaan. En jij kunt helpen: spreek je vertrouwen uit en koop een ticket in de eerste periode! Daarmee help je ook jezelf, want dan scoor je de maximale korting.

Helaas niet, omdat we CampZone in 2022 om financiële redenen hebben moeten annuleren konden we geen gebruik maken van de ‘bewaar je ticket’-regeling en hebben we alle tickets geannuleerd en iedereen terugbetaald, inclusief de servicefees van Eventix. Als je in 2023 nog geen ticket hebt gekocht, ben je dus nog geen geregistreerde bezoeker.

Als organisatie willen we er niet te lang bij stilstaan, wij investeren, geheel vrijwillig, vele uren in het organiseren van een supertof zomerevenement. Er zijn eigenlijk maar drie scenario’s waarbij CampZone mogelijk niet door gaat:

 

  • Om dezelfde reden als vorig jaar, als we niet het vertrouwen hebben dat we het financiële plaatje rond krijgen, een belangrijk moment hiervoor is het aantal verkochte tickets aan het eind van de eerste periode. Ook getekende sponsorcontracten en verleende subsidies tellen natuurlijk mee in deze afweging.
  • Om dezelfde reden als in 2020 en 2021: er is een pandemie en het evenement mag niet plaatsvinden.
  • De benodigde vergunningen worden niet verleend door de Nederlandse overheid.

 

Voor alle drie deze redenen geldt dat we in deze gevallen precies hetzelfde doen als in 2022. We besluiten dit zo vroeg mogelijk, we zijn duidelijk in onze communicatie, we vertellen open en eerlijk waar de problemen zitten. En last not but least: we betalen iedereen alle tickets en huuritems terug, inclusief de servicekosten van Eventix.

De organisatie wordt gedaan door vele enthousiaste vrijwilligers, maar Duh-Events BV is de financieel eindverantwoordelijke voor het evenement. Dit is een gezond bedrijf, met voldoende spaargeld om z’n broek op te houden, zelfs als CampZone niet doorgaat.  Gemaakte kosten zoals aanbetalingen en legeskosten bij de gemeente zijn voor risico van Duh-Events BV, niet voor jou als bezoeker.

Als organisatie hebben we financiële zekerheid nodig om dit evenement voor iedereen te kunnen organiseren. Die financiële zekerheid komt voor een deel uit de ticketverkoop. CampZone tickets zijn daarom niet annuleerbaar als je je bedacht hebt en toch iets anders wilt gaan doen in de zomer.  Maar er zijn uitzonderingen:

  • Je kunt je ticket en huuritems altijd doorverkopen via Ticketswap. Bij eerdere edities is gebleken dat als je je ticket op Ticketswap zet en dat laat weten op onze #campzone Discord, er altijd wel iemand een vriend of bekende weet die nog wil komen. Door de stijgende ticketprijzen heb je nagenoeg zekerheid dat je je ticket nog voor een mooie prijs kunt doorverkopen.
  • Als om wat voor reden dan ook wij niet leveren wat je hebt besteld (een super toffe game vakantie!): dan betalen we je helemaal terug. We geven het ticketgeld niet uit tot we zeker weten dat het evenement door gaat.
  • Als je refundable hebt aangeschaft bij het kopen van je tickets, heb je een soort van super uitgebreide annuleringsverzekering. Lees daar meer over op: https://www.refundable.me/extended/nl/

Omdat het woord ‘wanneer’ meerdere betekenissen heeft zijn er meerdere antwoorden op deze vraag:

 

Als je wacht met een ticket kopen tot zeker is dat CampZone door gaat, hou je ons probleem in stand.

 

Koop nu je ticket voor de scherpste prijs en draag bij aan het vertrouwen van ons als organisatie in de financiële situatie. Zoals je in het antwoord op vraag 4 kunt lezen loop je geen enkel risico om je geld kwijt te zijn.

 

Een belangrijk beslismoment voor ons als organisatie is het aantal verkochte kaarten aan het eind van de eerste periode. Dit beïnvloedt namelijk de slagingskans van het evenement. Het is de graadmeter voor hoe druk het zal gaan worden en voor hoe we er deze zomer financieel voor zullen staan.

 

Het één werkt het ander ook in de hand, want hoe meer tickets verkopen, hoe makkelijker we weer geld van sponsors kunnen krijgen. Wacht dus niet tot het te laat is, maar koop je ticket gewoon meteen zodra je zeker weet dat je kunt (en wilt) komen deze zomer.

Wij horen heel graag je beweegredenen om wel of niet de stap te zetten om een ticket te kopen. De snelste manier om met ons als organisatie, maar ook met andere enthousiaste bezoekers in contact te komen is via Discord. Laat alsjeblieft van je horen als je twijfelt of nog vragen hebt na het lezen van de rest van deze FAQ. Als je geen Discord wilt gebruiken, kan je ook emailen naar info@campzone.nl

Algemene vragen

CampZone vindt plaats van 28 juli 0:01 uur tot 7 augustus 12:00 uur in het van Tuyllpark in Zoetermeer. Zie ook onze pagina ‘Navigeren naar CampZone‘.

Je ontvangt na aankoop direct het ticket via de mail vanuit Eventix. Soms eindigt deze mail in de spambox, dus check daar ook even als je je ticket niet kan vinden. Er is geen pre-checkin nodig, neem je ticket mee naar CampZone op papier of op je mobieltje, wij scannen het bij binnenkomst en je kan gelijk doorlopen!

Nee, er is geen minimale leeftijd voor CampZone. Wel hebben bezoekers van 18 jaar en jonger toestemming nodig van hun ouders of voogd. Het is daarom belangrijk dat de akkoordverklaring ingevuld wordt die aan de tickethouders gemaild wordt in de week voor het evenement. Kinderen tot 12 jaar hebben geen ticket nodig en kunnen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs het evenement betreden onder begeleiding van een volwassene.

Dat kan. Aan de deur verkopen wij bezoekerspassen voor 10 euro + 50 euro borg. Deze is geldig van 10.00 uur tot 22.00 uur. Voor die tijd dien je dus je borg terug te vorderen bij de entree om vervolgens het terrein te verlaten. Zorg er aub voor dat je het bedrag in cash betaalt. Om 22.00 uur sluit de kassa, daarna wordt onder geen beding nog borg terugbetaald. Je bezoekerspas kan dan bij de organisatietent worden omgezet in een dagbezoek, waarmee je mag blijven tot 12.00u de volgende dag. Hiervoor wordt een toeslag van 20 euro gerekend.

Op CampZone is er genoeg te doen. Los van het gezellig gamen en lol hebben met je vrienden kan je ook meedoen aan de activiteiten. Je kan bijvoorbeeld deelnemen aan allerlei competities, een avondje feesten of meedoen aan soap soccer of één van de andere activiteiten. Kijk voor meer informatie bij ons programma.

Ja, met verschillende competities kunnen er prijzen worden gewonnen. Wat je wint hangt natuurlijk af van de competitie.

Overdag is het niet erg om enigszins wat geluid aan te hebben, maar zorg er voor dat niemand anders er last van heeft. Tussen 22:00 uur en 10:00 uur is een stilteperiode. Het is dus het beste om je headset mee te nemen. Mocht je toch overlast hebben van een ander en komen jullie er samen niet uit, vraag dan aan één van de Field Admins of het zachter kan. Als de overlast aan blijft houden, worden er maatregelen genomen.

Als CampZone bezoeker kan je gratis parkeren op het parkeerterrein tegenover de ingang van het evenement. Dit is een onbewaakt parkeerterrein. Het is behalve bij aankomst en vertrek niet toegestaan om met de auto op het evenemententerrein te rijden. Het is daarom handig om voor eventuele boodschappen een (steek)wagentje mee te nemen.

We bieden diverse tickets aan. Een full event ticket is geldig van de eerste vrijdag om 0:00 tot de laatste maandag om 12:00. Midweektickets zijn van maandag 12:00 tot vrijdag 12:00 geldig, weekendtickets zijn geldig van vrijdag 12:00 tot maandag 12:00 en dagkaarten zijn vanaf 12.00 uur geldig tot aan 12.00 uur op de volgende dag.

Wij werken met kortingsperiodes wat simpelweg betekent hoe vroeger in het jaar je de tickets koopt, des te meer korting je op de kaartjes krijgt. Hieronder een volledig overzicht van de prijzen per ticketsoort en tot wanneer de kortingsperiodes actief zijn.

Eerste periode (t/m 31-03):
Full event: € 329,-
Midweek: € 159,-
Openingsnacht (halve dag) + eerste weekend: € 134,-
Weekend: € 109,-
Dagkaart: € 49,-

Tweede periode (t/m 15-06):
Full event: € 369,-
Midweek: € 189,-
Openingsnacht (halve dag) + eerste weekend: € 149,-
Weekend: € 119,-
Dagkaart: € 64,-

Derde periode (t/m 25-07):
Full event: € 399,-
Midweek: € 219,-
Openingsnacht (halve dag) + eerste weekend: € 169,-
Weekend: € 129,-
Dagkaart: € 79,-

Aan de deur:
We gaan er vanuit dat we deze editie enkel voorverkoop doen. Wacht daarom niet te lang en koop je ticket tegen de scherpste prijzen.

Bezoekerspas:
€ 10,- (+ € 50,- borg) (borg dient u contant te betalen)
Geldig van 10.00 uur tot 22.00 uur. Na 22.00u is de kassa gesloten en vervalt de borg. Tegen een toeslag van € 20,- is het in de nacht bij de organisatietent eventueel nog mogelijk om het dagbezoek om te zetten in een dagkaart, zodat je kunt blijven tot 12.00u de volgende dag.

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis deel nemen aan CampZone, onder begeleiding van ouders of voogd. Ze krijgen toegang tot het terrein op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

Als je al een Discord account hebt aangemaakt en de app hebt geïnstalleerd, klik dan op deze link om direct toegang te krijgen tot ons CampZone Discord kanaal.

Kampeervragen

Alles wat je normaal zou meenemen als je anderhalve week gaat kamperen en alles wat je normaal meeneemt naar een Lanparty. Denk bijvoorbeeld aan een tent of een camper, kleding, slaapspullen, kookgerei als je zelf van plan bent om te koken en natuurlijk je PC met bijbehorende spullen. Voor een algemene packlist, kijk hier.

We willen de ruimte op het veld natuurlijk zo optimaal mogelijk gebruiken, maar we willen ook dat iedereen genoeg ruimte heeft. Je helpt ons daarmee door geen enorme tent mee te nemen als je maar met een klein aantal mensen erin slaapt. Je Field Admin begeleidt je naar de plaats waar je je tent op kunt zetten.

Ja, dat mag! Je mag zelf koken of een BBQ gebruiken, zolang je jezelf en anderen maar niet in gevaar brengt. We hebben daarom één regel: houd een emmer met water of zand in de buurt van je BBQ, zodat je het vuur snel kunt doven als er iets mis gaat. Op CampZone zelf zal er een klein cateringplein aanwezig zijn waar je mogelijk ook eten kan kopen in de vorm van friet, snacks en tussendoortjes. En je kunt eten laten bezorgen op het terrein.

 

Alcohol
Alcohol meenemen is toegestaan, maar hiervoor wordt uiteraard de Nederlandse wetgeving gevolgd. Geen 18 is dan ook geen alcohol.

Maar natuurlijk! Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Nee, dit is niet toegestaan op CampZone.

Gelukkig niet! Zorg er wel voor dat je tent waterdicht is. Toch problemen met een niet eerder gezien gat in je tent? Schakel dan je Field Admin in voor hulp. Hij kan je helpen om te proberen je tent droog te houden met plastic of meehelpen met een kleine verhuizing van je spullen.

Dit is alleen toegestaan bij aankomst en vertrek om zo je spullen in- en uit te laden. Gedurende CampZone mag de auto niet meer het terrein op. We raden je aan om voor eventuele boodschappen een (steek)wagentje mee te nemen, zodat je deze naar je kampeerplek kan rijden.

Ja, dat mag. Je mag er ook een voortent op aanbouwen. Een caravan langer dan vijf meter moet je delen met twee personen. Als je er een voortent op aanbouwt dan moet je de caravan met drie of vier mensen delen.

Nee, je mag niet fietsen op de velden van CampZone.

Het meebrengen van honden en andere dieren op het terrein van CampZone is toegestaan. Dieren dienen wel aangelijnd te zijn en buiten het terrein uitgelaten te worden. Check voor de kleine lettertjes ons reglement.

Technische vragen

Wij zorgen voor een zeer snelle internetverbinding, hoewel we je hierover niets kunnen garanderen. Je deelt je connectie namelijk met alle bezoekers van CampZone en daarnaast kan het internet onstabiel zijn. Wel zullen we voor je door het vuur gaan om eventuele internetproblemen op te lossen, zodat je het thuisfront op de hoogte kunt houden van je belevingen op CampZone.

Een lastige vraag, want het ligt eraan hoe ver jouw tent van je Field Admin af staat. De gemiddelde benodigde lengte is 25 meter, maar in extreme gevallen heb je 75 meter nodig. Het is het beste om gewoon een kwaliteits-UTP kabel te kopen met een goede lengte.

Goede, goedkope kabels kun je hier kopen. Ook worden er op het terrein zelf UTP kabels verkocht. Vraag hiernaar bij je Field Admin en hij verwijst je naar het verkooppunt. Hij kan je ook helpen bij het maken van je kabel, indien nodig.

Je dient een stroomgroep (3560 watt) met vier á vijf mensen te delen. Wees je ervan bewust dat apparaten als waterkokers, elektrische BBQ’s, wafel-ijzers et cetera aardig wat stroom gebruiken. Enorme stroomvreters als air-conditioning, vaatwassers et cetera zijn verboden.

Je dient je eigen (reis)verzekering af te sluiten. Dit kun je doen via banken en verzekeringsbedrijven.

Als je ervoor zorgt dat je PC en monitor warmer zijn dat de omgevingstemperatuur, is er helemaal niets aan de hand. Het is het slimst om alles ‘s nachts dus gewoon aan te laten staan of om je hardware pas weer aan te zetten als alles weer opgewarmd is.

Ja uiteraard, als je de rest van de bezoekers maar niet lastig valt.