CampZone | HackZone
18675
page-template-default,page,page-id-18675,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

Wil jij tijdens je CampZone-vakantie elektrische voertuigen bouwen, spelen met Arduino’s, ledjes, wifi-chips, robots en motoren? En doe je dat het liefst in een omgeving met mensen die dit ook tof vinden? Claim dan een plekje voor je tent op het splinternieuwe HackZone veld om zo dichtbij mogelijk te zitten, want HackZone is dé plek op Campzone waar je helemaal los kunt gaan met tech om de tofste dingen te bouwen!

Geen ervaring? Geen probleem! HackZone is zowel voor de doorgewinterde techneut als voor iemand die nog geen robots heeft gebouwd; zolang er ‘nullen en enen’ door je lichaam stromen ben je bij HackZone op de juiste plek. Workshops, presentaties, activiteiten en hacker-challenges zoals een Capture the Flag (CTF) worden georganiseerd zodat je nóg beter op de hoogte bent van alle nieuwe en toffe mogelijkheden en meer kunt leren op het gebied van robotica, solderen, security en veel meer!

HackZone heeft lasercutters, 3D-printers, lasapparaten, soldeerstations, robots, en een een heleboel gezellige mensen. Je kunt er werken aan je eigen projecten, meedoen met workshops, en kijken naar presentaties.

 

Kom met je tent op ons veld staan, of kom gewoon even langs: iedereen is welkom.

Vette dingen om te doen

De HackZone event badge

Tijdens CampZone kun je HackZone steunen door een donatie voor volgend jaar  te doen. Donateurs krijgen een event badge: dit kunstzinnige printplaatje -in de vorm van een robo Donkey Kong- kun je met een lanyard om je nek hangen, en je kunt er funky shit mee doen. Standaard kan hij alle merken TV’s uitzetten, elke infrarood afstandsbediening nadoen, 433MHz commando’s leren en naspelen (klik-aan-klik-uit lampen, garagedeuren), muziek afspelen, en RGB leds animeren. Verder is het een volledige Arduino microcontroller, waar je alles mee kunt doen wat je kunt bedenken. Kortom, zeer tof!

Meer info

 

Capture The Flag (CTF) compo

Deloitte heeft speciaal voor CampZone een CTF competitie ontworpen. In deze CTF kun je je 1337 hacking skills laten zien door challenges in software en hardware te verslaan. Van websecurity tot aan binaries analyseren, het is er allemaal. Deze gave competitie loopt van woensdag tot vrijdag, en heeft een live finale op de laatste dag.

Winnaars krijgen toffe prijzen, en natuurlijk eeuwige roem als 31337 h4x0r5 op CampZone!

Meer info

 

De tinkerchallenge

Bouw je eigen robot, en vervoer een ei onbeschadigd door een parcours heen (https://campzone.nl/2018/06/campzone-tinkerchallenge/)! Bij deze challenge nemen teams het tegen elkaar op met hun zelfgebouwde uitvindsels. Doe mee, en win toffe prijzen!

 

Pixelflood

Het is nog niet zeker in welke vorm, maar ook dit jaar kunnen de fibers van CampZone weer volgestampt worden met pixelpakketjes! Bij het full-event spel Pixelflood kun je over het netwerk via een server pixels veranderen op een groot scherm. Met 1 pakketje verander je 1 pixel. Het hele veld neemt het tegen elkaar op, waarbij iedereen probeert hun plaatje, gif, video, of game over de rest heen te blazen.

Dat kan met slimme trucjes, of met lomp geweld. Krijg jij de 10gbit lijn van de server vol? 😉

De Weller soldeerworkshop

Terug van nooit weggeweest! In deze op CampZone wereldberoemde Weller workshop leer je Surface Mount Devices (SMD) solderen. Dat zijn van die überkleine chipjes met pootjes die je amper kunt zien. En dat blijkt iedereen met wat oefening en begeleiding van onze kundige kasteelheer Daniel van Daalen zomaar zonder ervaring te kunnen! Perfect om bij je volgende familiefeestje over op te scheppen.

VUSec GLitch

De beruchte eindbazen bij de VUSec-groep van de Vrije Universiteit Amsterdam hebben weer een meesterwerk verricht: nadat ze voorheen al VM’s overnamen in public clouds en de eerste Android root zonder software bug publiceerden, zijn ze nu terug met een klapper:

Onderzoeker Pietro Frigo laat zien hoe hij met zijn aanval GLitch door middel van WebGL in de browser, bits in het RAM-geheugen verandert zonder dat het besturingssysteem of de CPU hier iets van weten. Hiermee voert hij niet-geauthoriseerde code uit op telefoons, gewoon vanaf een website.

Lees meer.

FAQ

HackZone is voor iedereen die houdt van klussen, dingen maken, solderen, of programmeren. Op dit veld worden robots, elektrische voertuigen, knipperende ledsystemen, en andere maffe dingen gebouwd. Gewoon omdat het kan.

Lijkt dat je wat? Kom dan vooral kijken!

Iedereen mag zijn tent op het HackZone veld neerzetten, of een legertent op het veld huren. Het is wel belangrijk om je te realiseren dat hier een bepaald soort mensen zitten, die werken aan maffe (en toffe!) dingen. Wil je niet naast een zoemende elektromotor of een lasapparaat zitten? Dan kun je beter op een ander veld terecht.

Voor vragen kun je terecht bij: tom.clement@duh-events.nl

Images courtesy of @RaspberryPiNL