CampZone | HackZone
18675
page-template-default,page,page-id-18675,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

Wil jij tijdens je CampZone-vakantie elektrische voertuigen bouwen, spelen met Arduino’s, ledjes, wifi-chips, robots en motoren? En doe je dat het liefst in een omgeving met mensen die dit ook tof vinden? Claim dan een plekje voor je tent op het splinternieuwe HackZone veld om zo dichtbij mogelijk te zitten, want HackZone is dé plek op CampZone waar je helemaal los kunt gaan met tech om de tofste dingen te bouwen!

Geen ervaring? Geen probleem! HackZone is zowel voor de doorgewinterde techneut als voor iemand die nog geen robots heeft gebouwd; zolang er ‘nullen en enen’ door je lichaam stromen ben je bij HackZone op de juiste plek. Workshops, presentaties, activiteiten en hacker-challenges zoals een Capture the Flag (CTF) worden georganiseerd zodat je nóg beter op de hoogte bent van alle nieuwe en toffe mogelijkheden en meer kunt leren op het gebied van robotica, solderen, security en veel meer!

HackZone heeft lasercutters, 3D-printers, lasapparaten, soldeerstations, robots, en een een heleboel gezellige mensen. Je kunt er werken aan je eigen projecten, meedoen met workshops, en kijken naar presentaties.

 

Kom met je tent op ons veld staan, of kom gewoon even langs: iedereen is welkom.

Vette dingen om te doen

De HackZone event badge

De vrijwilligers van HackZone hebben voor jou meer uren dan ooit gestopt in de tofste badge die we tot nu toe hebben gemaakt. De badge van dit jaar heeft een dual-core ESP32 microcontroller met WiFi en Bluetooth, en heeft een RGB pixel-addressable 8×32 LED display. Dat zijn 256 individuele ledjes! Daarom laten dit jaar voor het eerst de badges assembleren in China. Natuurlijk kun je je soldeerskills wel nog oefenen door de batterijhouder zelf met de hand te solderen! Deze badge draait op de befaamde badge.team firmware, wat betekent dat je je eigen toffe apps kunt schrijven in Python! We zijn enorm trots dat door sponsoring van Deloitte, AllNet, en Espressif, de eerste 500 full-event bezoekers helemaal gratis een badge kunnen krijgen!

 

Capture The Flag (CTF) compo

Deloitte heeft speciaal voor CampZone een CTF competitie ontworpen. In deze CTF kun je je 1337 hacking skills laten zien door challenges in software en hardware te verslaan. Van websecurity tot aan binaries analyseren, het is er allemaal.

Winnaars krijgen toffe prijzen, en natuurlijk eeuwige roem als 31337 h4x0r5 op CampZone!

 

Pixelflood

Om een enorm leuke traditie door te zetten, kunnen ook dit jaar de fibers van CampZone weer volgestampt worden met pixelpakketjes! Bij het full-event spel Pixelflood kun je over het netwerk via een server pixels veranderen op een groot scherm. Met 1 pakketje verander je 1 pixel. Het hele veld neemt het tegen elkaar op, waarbij iedereen probeert hun plaatje, gif, video, of game over de rest heen te blazen.

Dat kan met slimme trucjes, of met lomp geweld. Krijg jij de 100 gigabit lijn van de server vol? 😉

De Deloitte hardware hacking workshop

Leer over hardware security van ervaren hacker Jilles Groenendijk! Deze workshop vindt plaats op de eerste zaterdag (27 juli), in de publieke hacking dome op het HackZone veld.

Meer informatie volgt!

Deloitte security presentatie

Meer informatie volgt snel!

FAQ

HackZone is voor iedereen die houdt van klussen, dingen maken, solderen, of programmeren. Op dit veld worden robots, elektrische voertuigen, knipperende ledsystemen, en andere maffe dingen gebouwd. Gewoon omdat het kan.

Lijkt dat je wat? Kom dan vooral kijken!

Iedereen mag zijn tent op het HackZone veld neerzetten, of een legertent op het veld huren. Het is wel belangrijk om je te realiseren dat hier een bepaald soort mensen zitten, die werken aan maffe (en toffe!) dingen. Wil je niet naast een zoemende elektromotor of een lasapparaat zitten? Dan kun je beter op een ander veld terecht.

Voor vragen kun je terecht bij: tom.clement@duh-events.nl

Images courtesy of @RaspberryPiNL