CampZone | Cosplay World Masters
18922
page-template-default,page,page-id-18922,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

Header: Jeroen Weimar Photography (Sammyscosplay, Mikers), Vincent Lee Fotografie (Levy Cosplay), MortumXL (Mirai) en Pictures by Ina (Infiltrait0r)

Cosplay World Masters Preliminary

Zondag 28 juli, ~20.00 uur

Een Cosplay Contest is een vakmanschap award show waarbij men verkleed gaat als een bepaald karakter uit een game, serie of film en een catwalk (walk on/walk off) show doen. Hierbij is een jury aanwezig die kijkt naar bepaalde aspecten van de gemaakte cosplay en daaruit bepaalt wie de winnaar wordt. Deze jury bestaat uit voormalige winnaars van diverse internationale voorrondes, waarbij ze als prijs dus een reis naar het buitenland hebben gewonnen om daar Nederland te vertegenwoordigen in een internationale wedstrijd.

 

Tijdens CampZone organiseren we zo’n zelfde internationale voorronde, namelijk de voorronde van de Cosplay World Masters in Lissabon, Portugal. Anders dan de gebruikelijke cosplaywedstrijden die wij organiseren is dit geen walk on/walk off, maar een act-competitie. Iedere deelnemer heeft een korte periode de tijd om zijn of haar act zo goed mogelijk neer te zetten op het podium.

 

Denk jij dat jouw kunstwerk samen met jouw act het publiek en de jury kan overtuigen dat jij de beste cosplayer bent? Schrijf jezelf dan in!

“CampZone heeft een lekkere ‘laid back’-sfeer. Alles is chill, je hebt de ruimte om je eigen ding te doen en er is vrijwel geen tijds- of prestatiedruk.” ~ Alex, Roar & Clank

Jury

De Cosplay World Masters voorronde zal gejureerd worden door de Poolse Joanna (Infiltrait0r), Melissa (MMMC Mirai) en Liza (Team Paraluna).

Ons eerste jurylid is onze eigen Cosplay World Masters-winnares van vorig jaar! Mirai wist onze allereerste internationale cosplaykwalificatie op haar naam te zetten. Eenmaal in Portugal behaalde ze ook nog eens de derde plaats in de finale! Eerder mocht zij dankzij cosplay al naar andere grote internationale wedstrijden, zoals WCS in Japan, ECG in Frankrijk en YCCi in Brazilië. Soms alleen, soms samen met haar cosplaygroep MMMC. Qua jureringservaring zijn we bij zo’n beetje de gehele MMMC-groep wel bij het goede adres; diverse leden waren eerder al op The-Party en CampZone te zien.

 

Cosplay Infiltrait0r wist vorig jaar de winst van de Poolse kwalificatieronde voor Cosplay World Masters te pakken, en mocht daardoor net als Mirai naar Portugal toe. Joanna is al sinds 2011 bezig met cosplayen en wist eerder al meerdere thuiswedstrijden op haar naam te zetten. Eén van de wedstrijden was ‘MeetPoint 2018’, waar ze duizend euro won. In Portugal was ze met haar Senua act zodanig goed dat ze de tweede prijs wist binnen te hengelen. Joanna behoort dan ook met absolute zekerheid in de top van de Poolse cosplay community. Daarbuiten is ze ook nog eens erg goed bezig met artwork!

 

Het duo ‘Team Paraluna‘ bestaat uit Sophie en Liza. Al vanaf het allereerste begin zijn zij betrokken bij Duh-Cosplay dankzij hun kennis van jurering. Maar niet alleen in het binnenland zijn deze twee populair. Eerder wisten ze al voorrondes te winnen voor cosplaywedstrijden in onder andere Japan, China en Spanje. Daarnaast worden ze ook regelmatig gevraagd om te komen jureren op buitenlandse conventies. Zij mochten onder andere Litouwen en Bulgarije al van hun lijstje afstrepen. De meest bijzondere presentatie van Team Paraluna is nog wel het behalen van een kunststatus: één van de kostuums van Liza is al een tijd lang te zien in TropenMuseum Amsterdam! Tijdens deze cosplaywedstrijd zal Liza het juryteam versterken.

Foto en Video

Video’s

Foto’s door Jeroen Weimar Photography

Foto’s door Vincent Lee Fotografie 

Prijzen

Eerste plaats:

Reis naar + deelname aan Cosplay World Masters in Portugal (Mei 2020) + NWTV Powerbank

Tweede plaats:

iiyama G2530HSU-B1 + NWTV Powerbank

Derde plaats:

A4-Tech Bloody G501 – 7.1 + NWTV Powerbank