CampZone | Cosplay Contest
18797
page-template-default,page,page-id-18797,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

CampZone Cosplay Contest

Zaterdag 27 juli, ~20.30 uur

Een Cosplay Contest is een vakmanschap award show waarbij men verkleed gaat als een bepaald karakter uit een game, serie of film en een catwalk (walk on/walk off) show doen. Hierbij is een jury aanwezig die kijkt naar bepaalde aspecten van de gemaakte cosplay en daaruit bepaalt wie de winnaar wordt. Deze jury bestaat uit voormalige winnaars van diverse internationale voorrondes, waarbij ze als prijs dus een reis naar het buitenland hebben gewonnen om daar Nederland te vertegenwoordigen in een internationale wedstrijd.

 

Wat CampZone en The-Party qua cosplaywedstrijd anders maakt dan andere wedstrijden, is dat deze evenementen een vaste fotograaf en videograaf ter beschikking hebben om jou meteen op je allerbest vast te leggen. Daarnaast proberen wij altijd iets te doen qua ‘special effects’, zoals vuurpitjes. Aan je rechterzijde laat cosplayer Alex van Roar & Clank Props je zien hoe onze evenementen zijn.

 

Denk jij dat jouw kunstwerk het publiek en de jury kan overtuigen dat jij de beste cosplayer bent? Schrijf jezelf dan in!

“CampZone heeft een lekkere ‘laid back’-sfeer. Alles is chill, je hebt de ruimte om je eigen ding te doen en er is vrijwel geen tijds- of prestatiedruk.” ~ Alex, Roar & Clank

Jury

De Cosplay Contest op CampZone zal gejureerd worden door Team Paraluna en MistveinCosplay.

Het duo ‘Team Paraluna‘ bestaat uit Sophie en Liza. Al vanaf het allereerste begin zijn zij betrokken bij Duh-Cosplay dankzij hun kennis van jurering. Maar niet alleen in het binnenland zijn deze twee populair. Eerder wisten ze al voorrondes te winnen voor cosplaywedstrijden in onder andere Japan, China en Spanje. Daarnaast worden ze ook regelmatig gevraagd om te komen jureren op buitenlandse conventies. Zij mochten onder andere Litouwen en Bulgarije al van hun lijstje afstrepen. De meest bijzondere presentatie van Team Paraluna is nog wel het behalen van een kunststatus: één van de kostuums van Liza is al een tijd lang te zien in TropenMuseum Amsterdam! Tijdens deze cosplaywedstrijd zal Sophie het juryteam versterken.

 

Waar Team Paraluna hoge ogen scoort in Nederland, zijn ze in België helemaal weg van MistveinCosplay. Binnen Duh-Cosplay is Robbe sinds 2018 een welgewaardeerd jurylid vol passie en enthousiasme. Eerder wist hij zich te kwalificeren voor een bekende cosplaywedstrijd in Engeland en bracht hij een gevaarte van een Dark Souls-kostuum mee naar Animecon Nederland, waar hij de eerste plaats behaalde. Dit jaar gaat hij de boel op stelten zetten in Frankrijk, waar hij België opnieuw zal vertegenwoordigen tijdens European Cosplay Gathering.

 

Wayne’s Workshop is binnen cosplayend Nederland ook een bekende naam. Dankzij zijn hoge kwaliteit aan vakwerk en het benutten van attributen in zijn pak als kleine rookmachines wist Wayne eerder al een aardig aantal cosplaywedstrijden op zijn naam te zetten, waaronder de eerste wedstrijd van cosplayend CampZone in 2016. Qua jurering was Wayne al te zien op Tweakers Gaming Live en CampZone, maar ook in Egypte heeft Wayne de nodige ervaring als jurylid opgedaan. Op zijn YouTube-kanaal is meer informatie te vinden.

Foto en Video

Video’s

Foto’s door Jeroen Weimar Photography

Foto’s door Vincent Lee Fotografie 

Prijzen

Eerste plaats:

Speedseats Sports + iiyama G2530HSU-B1

Tweede plaats:

Hyperx Cloud Alpha + Dremel 3000 set

Derde plaats:

HyperX Pulsefire FPS Pro Mouse + Dremel Stylo+ set