CampZone | Benelux Speedrunner Gathering op CampZone Online
23675
post-template-default,single,single-post,postid-23675,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

Benelux Speedrunner Gathering op CampZone Online

Het is al jaren een niche categorie binnen de gaming wereld, maar sinds de opkomst van grote initiatieven als Games Done Quick en de European Speedrunner Assembly is de hobby van speedrunning steeds meer in de schijnwerpers komen te staan. Een speedrun betekent simpelweg het zo snel mogelijk uitspelen van een spel, vaak door middel van diepgaande strategieën, glitches en frame-perfect manoeuvres. Waar een game normaal gesproken gemiddeld 24 uur nodig heeft om uitgespeeld te worden, halen speedrunners deze tijd terug naar hooguit anderhalf uur. Het is een hele kunst om deze speedruns onder de knie te krijgen, maar ook een mooie gelegenheid om je favoriete games van een andere kant te zien. Ook binnen de Benelux is er sinds een paar jaar zo’n speedrunning initiatief, namelijk de Benelux Speedrunner Gathering, en samen met de BSG gaan wij tijdens CampZone Online een paar speedruns van bekende games in het zonnetje zetten!

De Benelux Speedrunner Gathering is een Nederlandse vrijwilligersorganisatie die elke maand speedrunning evenementen organiseert voor het goede doel. Dit maandelijkse evenement wordt gehouden in Alphen aan den Rijn en gedurende 2 dagen showcasen zij de tofste speedruns van bekende en onbekende games, en hopen tijdens die twee dagen geld op te kunnen halen voor stichting MIND. Daarnaast organiseert de BSG ook jaarlijks in augustus de BSG Annual, een 6 dagen durende non-stop marathon met de beste speedruns uit de Benelux en omgeving, ook deze bedoeld voor het goede doel. Ben je fan van speedruns dan zijn deze marathons een waar genot om naar te kijken.

Alle runs zullen te volgen zijn op de stream van CampZone tijdens CampZone Online. Welke speedruns er te bewonderen zijn hebben wij hieronder netjes op een rijtje gezet.

Pokémon Gold
Wanneer: Maandag 27 juli, 13:00 uur
Wie: Crrool

Metal Gear Solid
Wanneer: Woensdag 29 juli, 13:00 uur
Wie: MiesLWD

Super Mario Sunshine
Wanneer: Vrijdag 31 juli, 13:00 uur
Wie: ShadowFrost