CampZone | Retro met het Nationaal Videogame Museum
20088
post-template-default,single,single-post,postid-20088,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

Retro met het Nationaal Videogame Museum

Dit jaar staat CampZone in het teken van retro. En wat is nou meer retro dan het hebben van het Nationaal Videogame Museum als sponsor?!

Het Nationaal Videogame Museum zit in Zoetermeer gevestigd en is het walhalla voor gamers. Zodra je binnenkomt in het museum, word je overgoten door alles wat de gamecultuur zo mooi en indrukwekkend maakt. Volg de tijdlijn en ontdek de geschiedenis van videogames aan de hand van de gamechangers, hoogtepunten en belangrijke momenten in techniek, artwork en cultuur binnen de gaming industrie.​ Er zijn 200 spelcomputers, homecomputers en arcadekasten te vinden waar je lekker op los kan gaan. Daarnaast is er nog een zaal waar onder andere workshops gegeven worden, er een expositie te zien is of waar een competitie gehouden wordt. Om het allemaal af te sluiten ga je nog naar de Barcade, waar je gaming themed hapjes en drankjes kan halen terwijl je je vrienden uitdaagt voor bijvoorbeeld een potje airhockey.

Er is dus een hoop te doen in het Nationaal Videogame Museum en hier nemen ze een hoop van mee naar CampZone, waaronder unieke en nostalgische arcadekasten. Denk bijvoorbeeld aan Pac-Man, Street Fighter 2 en Point Blank in de ICTZ tent, maar ook aan Mario Kart Arcade 2, airhockey en meer. Het spelen op deze coole arcadekasten in onze Stage Area kost je slechts één euro (de kasten in de ICTZ Tent zijn gratis speelbaar) en de opbrengst gaat naar het goede doel, namelijk het KiKa Kinderfonds. Zie je nou wel dat gamen goed is?

P.s. Op de dag van het The Ultimate All-round Gamer event zijn de kasten in de Stage Area volledig gratis om op te spelen.