CampZone | CampZone Event Badge!
19705
post-template-default,single,single-post,postid-19705,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

CampZone Event Badge!

De laatste tijden is er wereldwijd een alsmaar toenemende belangstelling ontstaan voor tinkering, 3D printing, home automation en robotica. Wat op CampZone 4 jaar geleden begon met een kleine groep tinkeraars is uitgegroeid tot HackZone. HackZone is een integraal deel van het event met een eigen uitgebreid programma dat bezoekers onder anderen de mogelijkheid biedt om onder begeleiding van de aanwezige staf te leren solderen met door Weller gesponsorde high-end apparatuur, eigen Arduino (een klein maar zeer krachtig programmeerbaar computertje) projecten te ontwikkelen, robots te bouwen en (security-) presentaties bij te wonen.

Tijdens CampZone kun je HackZone steunen door een donatie voor volgend jaar te doen. Daarmee kunnen we nog meer toffe dingen bouwen. Donateurs van €15 of meer krijgen een event badge: dit kunstzinnige printplaatje -in de vorm van een robo Donkey Kong- kun je met een lanyard om je nek hangen, en je kunt er funky shit mee doen.

De badge is een volledig functionerende Arduino (ATmega328P), en is voorzien van individueel aan te sturen RGB leds, infrarood zender en ontvanger, 433MHz zender en ontvanger (te gebruiken voor besturing van home automation systemen, garagedeuren, klik-aan-klik-uit lampen, etc.), stereo speakers, bedieningsknoppen en een heleboel uitbreidingsmodelijkheden voor meer accessoires. Volledig compatible met de Defcon Shitty AddOn™ pinout.

Standaard heeft de badge onder andere de volgende functionaliteiten:
– Uitschakelen van ieder merk TV in de nabij omgeving
– Leren en naspelen van infrarood commando (afstandsbedieningen)
– Leren en naspelen van 433MHz commando’s (garagedeuren, klik-aan-klik-uit)
– In stereo afspelen van chiptunes (deuntjes uit computergames)
– Verblindende pixel-addressable RGB LEDs
– ???

De firmware is open source, dus je kunt natuurlijk zelf alles toevoegen wat je wilt. We hopen dat er tijdens CampZone vette nieuwe dingen bij worden gebouwd!

De HackZone vrijwilligers zijn tijdens heel Campzone beschikbaar om de deelnemers te helpen het meeste uit hun badges te halen; niet alleen op het event zelf maar hopelijk nog lang nadat ze weer naar huis zijn teruggekeerd.

Cool, hoe kom ik eraan dan?
Tijdens CampZone wordt op Discord (#tinkering, #veld-hackzone) een hint gepost wanneer er ergens op het veld badges voor donatie te looten zijn. Per keer worden er maar een paar meegenomen, zorg dus dat je onze Discord in de gaten houdt en er snel bij bent! Donatie is bij voorkeur elektronisch, dat kan ter plekke.

Wat moet ik verder meenemen?
Voor de badge heb je 3 AA batterijen nodig. Die hebben wij niet, dus zorg dat je zelf wat afstandsbedieningen leegtrekt. 🙂 Als je zelf wilt programmeren heb je ook een micro-usb kabel nodig.